تاریخ امروزشنبه , ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

سامانه جاری سازی اسناد تحولی آموزش و پرورش

سامانه اجرایی سازی سند تحول بنیادین با آدرس https://stbap.ir راه اندازی شد:

سامانه اجرایی سازی با اهداف ذیل طراحی و استقرار یافته است:
۱- دسترس پذیری آسان و سریع اسناد تحولی آموزش و پرورش
۲- امکان جستجو آسان، سریع و جامع همه اسناد
۳- نمایش ارتباطات بین اسناد کلان تحولی
۴- تبیین مفاهیم اسناد تحولی
۵- اجرایی سازی اسناد تحولی
۶- ارزیابی اسناد تحولی
۷- بروزرسانی اسناد تحولی
۸- اشاعه اسناد تحولی

با گذشت بیش از ده سال از تصویب سند تحول هنوز بخش زیادی از فرهنگیان و ذینفعان اصلی آشنایی کافی با سند و مفاهیم آن ندارند. یکی از نقص‌های اصلی در این زمینه عدم اشاعه و امکان دسترسی به اسناد تحولی است. اگر به فضاهای مجازی و حقیقی مراجعه کنید به محتواهای رسانه‌ای و تبلیغی بسیارمحدودی در ارتباط با اسناد دسترسی پیدا می‌کنید. یکی از اهداف اصلی این سامانه پوشش این خلاء می‌باشد.
کارشناسان و پژوهشگران می توانند به سرعت و سهولت در محتوای اسناد کنکاش کرده و مفاهیم مورد نظر خود را در سند دنبال کنند.
ویژگی مهم سامانه این است که اسناد کلان تحولی را به کوچکترین جزء تقسیم بندی کرده و ضمن حفظ ارتباط آن جزء با سایر اجزا و کل سند این امکان را می دهد که بتوان تمام بررسی‌ها و اهداف هشت‌گانه فوق را در مورد هر بند، خط و یا عنوان آن دنبال کرد. برای این منظور تمام اسناد بالادستی مصوب در آموزش و پرورش در وهله اول به صورت «بانک اطلاعات داده» درآورده شده است و هر خط و یا بند آن کدگذاری شده است.


محتوای فعلی سایت شامل موارد ذیل می‌باشد:
۱- سیاست‌های کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور
۲- مبانی نظری تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی جمهوری اسلامی ایران (شامل: فلسفه تربیت در جمهوری اسلامی ایران؛ فلسفه تربیت رسمی و عمومی در جمهوری اسلامی ایران؛ رهنامه نظام تربیت رسمی و عمومی در جمهوری اسلامی ایران و چرخش‌های تحول آفرین)
۳- سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
۴- برنامه درسی ملی جمهوری اسلامی ایران
۵- برنامه زیرنظام‌های سندتحول بنیادین (شامل: برنامه درسی، تربیت معلم و تأمین منابع انسانی، راهبری و مدیریت، تأمین و تخصیص منابع مالی، ‏تأمین فضا، تجهیزات و فناوری، پژوهش و ارزشیابی)
۶- اهداف دوره‌های تحصیلی

در فاز نخست راه‌اندازی سامانه امکانات جستجوی آسان و سریع در اختیار مخاطبان قرار گرفته است. در ذیل نمونه‌ای کارکرد این بخس سامانه را ملاحظه می‌کنید:


درفاز دوم امکان ثبت تجربیات، روش‌های اجرا، تولیدات رسانه‌ای و تبلیغی توسط مخاطبان و بخوص مدارس و معلمان در ذیل هر بند سند فراهم می‌شود.
در فاز سوم امکان ارزیابی هر بند توسط جامعه تخصصی و در نهایت برای بازنگری و بروزآوری هر بند توسط عموم مخاطبان و متخصصان زمینه فراهم خواهد شد.


سامانه برای استفاده در گوشی‌های تلفن همراه نیز بهینه شده است. همچنین می توانید در رایانه شخصی و یا تلفن همراه از قابلیت نصب سامانه نیز استفاده کرده و به صورت غیربرخط نیز از سامانه بهره ببرید.

لازم به ذکر تمامی هزینه‌های این سامانه به صورت شخصی تأمین شده است و تاکنون با لغ بر پنجاه میلیون تومان هزینه داشته است. هرگونه کپی برداری از ایده و محتوای آن بدون اجازه موجب ضمان است.

عباس بیات – ۲۷ دی ماه ۱۴۰۰

اشتراک‌گذاری