تاریخ امروزشنبه , ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

وزارت آموزش و پرورش و یک گلایه از دولت محترم سیزدهم

بسیاری از مطالب و بررسی‌هایی که در قبل و بعد از معرفی کابینه چه در مورد ویژگی‌‌های و شاخص‌های انتخاب وزیر و چه در زمینه بررسی گزینه پیشنهادی در این جایگاه نوشته شده بود همچنان ساری و جاری است و ضرورتی برای نوشتن مطلبی جدید نمی‌دیدم، تنها مسئله‌ای که تغییر کرده است از دست سه ماه زمان در آموزش و پرورش است که در واقع به اندازه بیش از یک سال و نیم فرصت تحول و تغییر در آموزش و پرورش است. شاید جای این گلایه اکنون نباشد اما به عنوان تجربه باید بیان شود برای آینده تا قدر فرصت‌ها بیشتر دانسته شود: بنده جزء معدود افرادی بودم که مؤکداً تأکید داشتم انتخاب وزیر آموزش و پرورش بلافاصه بعد از رأی نیاوردن گزینه اول باید صورت بگیرد و حتی نزدیکی مهر و بازگشایی مدارس و یا بررسی لایحه رتبه‌بندی در مجلس و یا مسائل حقوق معلم و…. را هیچ‌گاه دلیل تأخیر در معرفی ندانسته و معتقد بودم شرایط اضطراری در آموزش و پرورش چندیدن سال است که همیشگی است و نمی‌توان معرفی وزیر را به بهانه فروکش کردن مسائل به تأخیر انداخت؛ واقعاً بحران‌ها و سختی‌ها را زمینه شکوفایی و ایجاد فرصت‌های بیشتر قلمداد می‌کردم و بارها در آموزش و پرورش آن را تجربه کرده بودم. معتقد بودم پروژه سرپرستی بلند مدت (بیشتر از یک و یا دو هفته) به هیچ‌وجه به صلاح آموزش و پرورش کشور نیست و فقط آفت و عمیق‌تر شدن مسائل را در پی دارد لذا به هیچ وجه موافق سرپرست شدن یکی از معاونین فعلی برای این مدت نبوده و ایده سرپرست وزیر شونده را مطرح کردم.
گلایه اصلی از دولت محترم این است که آقای فیاضی در همان مرحله اول نیز جزء سه یا ۵ گزینه اصلی وزارت آموزش و پرورش بودند، آیا نمی‌شد اگر بنابود بعد از ۷۰ روز آقای فیاضی را معرفی کنند همان موقع ایشان را به عنوان سرپرست معرفی می‌کردند و این سه ماه فرصت نیز به عنوان تجربه در رزومه ایشان قرار می‌گرفت؟ سرپرست محترم در این سه ماه چه امر مهمی را در آموزش و پرورش مدیریت کردند که از هر فرد دیگری ساخته نبود؟!
این به عنوان تجربه برای کشور باقی بماند که مجاز نبودیم یک روز را هم در اقدام و عمل آن هم در وزارت بزرگ، مهم و بی نظیری مثل آموزش و پرورش از دست بدهیم.
واقعاً این سه ماه از دست رفت و هیچ اتفاق مثبتی در آموزش و پرورش رخ نداد. همین جا نیز اولین هشدار و تذکر را به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش می‌دهم که اگر موفق به کسب رأی اعتماد از مجلس شدند یک روز را نباید از دست بدهند. تعداد قابل توجهی از مدیران ستادی و استانی در سن بازنشستگی هستند و صرفاً در این ایام روزها را می‌شمردند، نباید پروژه استقرار وزیر جدید و تغییرات الزامی مدیریتی در این وزارت حساس و مهم نیز چند ماه طول بکشد.

اشتراک‌گذاری